Uzunca bir süredir yazı yazamadığımı biliyor ve yararlı bir makale için oldukça fazla süredir içim içimi yiyordu. Fakat aklıma yatan ve bilmediğim bir css tekniği yada bu bloga yazılabilecek birşeylerle karşılaşmamıştım. Bu yazımda da tasarımla ilgili yazılacak birşey olmasa da sitelerimizin hayatta kalabilmesi için gerekli bir reklam uygulamasını size tanıtacağım.

Yurtdışında genellikle Gamespot ve Gamershell gibi oyun sitelerinde rastladığım bir reklam türü olan 2 sayfa arasında geçerken reklam gösteren sistemi Türkiye’de bilindik bir site kullanmıyordu. Bunu fırsat bilen reklamcılar Goinger adındaki sistemlerini yayına sürmüşler. Bu sistem sayesinde belirlediğimiz sayıda gösterime bir fiyat talep ederek siteme gireceğiz. Reklamverenler de bizim sitemize bakacak, uygunluğuna göre fiyatı arttırarak açık arttırma sistemi sayesinde reklam sayfamızı satın alacaklar.

Hem içerdiği açık arttırma uygulaması hem de yeni bir reklam modelini Türkiye’ye getirmesi açısından oldukça iyi bir hizmet olduğunu düşündüğüm Goinger, umarım yakın zamanda büyük başarılar elde eder. Türkiye’nin böyle yaratıcı girişimlere ihtiyacı var.

Sistem sayesinde nasıl bir reklam yayınlandığını görmek isteyenler DEMO sayfasına bakabilirler.