Microsoft 20 Mat 2009’da Internet Explorer 8’in kararlı sürümünü kullanıcıların beğenisine sundu. Yeni nesil tarayıcılarla hala kıyaslanabilecek kadar kaliteli olmadığı yorumları yazıldı çizildi. Biz tasarımcıları ilgilendiren konu ise IE6 ile başlayan IE7 ile de dertlerimizi arttıran, bilgisayar başında uykusuz geceler geçirmemize neden olan uyum problemi.

Tarayıcı Savaşları
IE6 eski bir tarayıcı olduğundan ve web standartlarını karşılamadığı için birçok uyum problemi yaşıyorduk . Sitelerimizi Firefox IE7 ve IE6 için ayrı ayrı test ederek yayına sunmak zorunda kalıyoruz. Ayrıca eski olmasına rağmen hala dünyada hatrı sayılır bir çoğunluk IE6 kullanmakta.

Hal böyle olunca sitelerimizi her tarayıcıda aynı görünecek şekilde tasarlamak zor bir durum. Bir de IE8 tarayıcılar kervanına katılınca durum çok daha vahim oldu. IE8’in bazı betikleri değişik yorumladığını görmek mümkün.

Çözüm META Etiketinde!
Eğer bu dertten kısa bir yolla kurtulmayı düşünüyorsanız işte sizin ilacınız. Basit bir meta bilgisi girerek sitenize gelen ziyaretçilerin IE8’ini IE7 modunda çalıştırabilmeniz mümkün.

<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=EmulateIE7" />

İşte bu kadar basit. Bu kodu <head></head> etiketleri arasına yazarsanız siteniz IE7 uyumluluk modunda çalışacaktır.